‘Lyden af Lisbjerg’ spiller for fuldt hus: “Det, vi nu skal til at gøre, er højst sandsynligvis et brud på Geneve-konventionen.”

Lørdag den 4. marts var hele Lisbjerg by inviteret til koncert i Lisbjerg beboerhus, hvor de husede ‘Lyden af Lisbjerg’. ’Lyden af Lisbjerg’ er en koncert lavet af en gruppe lokale musikere, som gerne vil give Lisbjergs beboere en fest. 

Tekst: Felix T. J. Kjær, journaliststuderende på DMJX

“En gentleman er en, der kan spille på banjo og harmonika, men alligevel lader være,” lyder det fra scenen med de første toner bliver slået an. Foroverbøjet kaster de to musikere sig ud i en hæsblæsende country, instrumental duet.

Det er lørdag aften, klokken er 20:00, og den første sang er lige blevet skudt i gang

“Vi var ikke sikre på om, der ville komme to eller tyve i aften.”

Farvet lys vælter ned over scenen. Lisbjerg beboerhus er fyldt til randen med spændte folk fra lokalområdet, for det ikke er hver dag, der er koncert i Lisbjerg. En efter en træder de seks lokale musikere ind i lyset og indtager deres pladser.

Alle ekstra stole er taget i brug, for koncerten har fået hele byen til at valfarte forventningsfuldt til. Det er tydeligt, at musikerne også er overraskede:

“Vi var ikke sikre på, om der ville komme to eller tyve i aften,” bekender bandets forsanger, da den første sang er slut.

Det hele startede med en stuekoncert

Aftenens band og initiativtagere består af seks dygtige, lokale musikere, der alle deler en passion for at spille musik. Det ses tydeligt på bandets medbragte instrumenter, der blandt andet består af banjo, melodika, klokkespil og harmonika.

Ideen til bandet startede ved en stuekoncert, tilbage i november. Her spirede de første tanker om et lokalt musikfællesskab, og et hurtigt opslag på Lisbjergs facebookside senere meldte de to første sig på banen.

Bandet består af de seks musikere, Mia Louise Andresen, Christoffer Krogsdal, Anders Gade, Sigurd Guldbrandsen, Rasmus Fredensborg, og Paulina Biström.

To skydedøre rammer kunstnerne ind på scenen. Baren bag publikum har siden dørene gik op været samlingspunktet.

“Vi har alle familier. Så vi har kun øvet sammen to gange. Så har vi spillet det igennem i dag. Det er bare gået gnidningsfrit, vi klinger rigtig godt. Det er vel noget musikertyper kan,” fortæller Mia,

“Det med at jamme ting op, det kan vi godt gøre på en eftermiddag,” tilføjer Anders.

Der er ingen tvivl om, bandets seriøsitet, alligevel er der masser af plads til selvironi.

En gentlemans duet

Tilbage ved koncerten bliver to stole båret frem og stillet foran scenen.

“En gentleman er en, der kan spille på banjo og harmonika, men alligevel lader være,” fortsætter han og slår de første toner an. Harmonikaspilleren sidder ved siden af og sammen går de i gang.

I små tre minutter sidder publikum tryllebundet af harmonika- og banjoduetten.

En succes der må gentages

Lyden af Lisbjerg er ved at være slut.

Det sidste nummer erstattes med en energiudladning fra Lisbjergs beboere. 

“Ekstra nummer, ekstra nummer, ekstra nummer,” lyder det fra publikum mens de klapper, tramper og pifter.

“Altså vi turde ikke satse på, at der var nogen der ville have et ekstra nummer, men vi vil gerne spille et af numrene igen,” Siger forsangeren.

På ekstranummeret klapper og synger publikum med på musikken. Koncerten er en kæmpe succes og Lisbjergs indbyggere har grebet koncerten med udstrakte arme.  

Bandet afviser ikke ideen om at tage succesen videre ud til småbyerne omkring Lisbjerg. Så længe interessen er der.

Se Lisbjergs borgeres reaktion på koncerten i denne video.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *